przejdź do zawartości

up

Targi w Żyrardowie 30.06-01.07.2012 r.

W dniach 30 czerwca i 1 lipca 2012r. w Żyrardowie odbyły się I Targi Gospodarcze „Żyrardów fabryka możliwości – promocja gospodarcza Mazowsza”. Dwudniowe Targi Gospodarcze są jednym z przedsięwzięć przygotowanych w ramach projektu „Żyrardów fabryka możliwości – promocja gospodarcza Mazowsza”, na realizację którego samorząd miasta pozyskał dofinansowanie z Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Mazowieckiego. Podczas targów zaprezentowało się 60 podmiotów gospodarczych z miasta i okolic, wśród których znalazło się również stoisko Centrum Obsługi Inwestora i Eksportera. W ramach uczestnictwa w targach przedstawiciel COIE wygłosił prelekcję na temat środków wsparcia dla mazowieckich eksporterów, natomiast dalsze informacje o usługach COIE można było uzyskać na stoisku. Oferta COIE została przedstawiona także w katalogu targowym. Podczas dwudniowej imprezy, targi odwiedziło ponad 3000 mieszkańców i przedsiębiorców z miasta.


Aktualności

Mazovia Circular Congress

2018.09.19

Circular Economy to szansa na biznes przyszłości... Zbiórka 95% zużytych telefonów komórkowych przyniosłaby oszczędności rzędu 1 mld €, dlatego ... Samorząd Województwa Mazowieckiego wraz z Agencją Rozwoju Mazowsza, Płockim Parkiem Przemysłowo - Technologicznym oraz partnerami zapraszają do udziału w absolutnie niezwykłym wydarzeniu. Mazovia Circular Congress to pilotażowe, międzynarodowe spotkanie z udziałem czołowych ekspertów i praktyków.

więcej »

V Kongres Bezpieczeństwa Żywności

2018.09.17

Szanowni Państwo, w imieniu organizatora zapraszamy na piątą edycję Kongresu Bezpieczeństwa Żywności, zaplanowaną w tym roku na 6 listopada. Tradycyjnie już Kongres organizowany jest przez biuro CEE International Food Standard – IFS przy pomocy i współpracy Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego i CSCMP Poland. Program Kongresu odzwierciedla potrzebę integralnego podejścia do bezpieczeństwa żywności, czyli wskazujące na ścisłe, nierozerwalne powiązanie wszystkich etapów i uwarunkowań łańcuchów technologicznych, logistycznych i funkcjonalnych. Zgranie tych elementów, właściwy nadzór nad żywnością oraz dochowanie wierności tradycjom i kulturze produktów żywnościowych kreuje jej jakość. Aby sprostać różnorodnym wyzwaniom, jakie stoją przed nami, jednostronne podejście skoncentrowane na klasycznych badaniach nie jest już wystarczające. Wymagane jest podejście multidyscyplinarne, łączące kwestie ekonomiczne, społeczne i prawne, a także dyscypliny nauk technicznych, środowiskowych i przyrodniczych. Kogo spotkają Państwo na Kongresie? Przedstawicieli producentów surowców dla przemysłu przetwórczego, przetwórców, banki, handlowców (firmy handlowe, eksporterzy, sieci handlowe, dystrybutorzy), dyrektorów eksportu, dyrektorów odpowiedzialnych za bezpieczeństwo finansowe prowadzonego biznesu, firmy logistyczne, przedstawicieli służb nadzoru rynku, jednostki certyfikujące, konsultantów, firmy ubezpieczeniowe, przedstawicieli nauki. https://foodfakty.pl/v-kongres-bezpieczenstwa-zywnosci-znamy-szczegoly

więcej »

Warszawa

Londyn

New York

Tokyo

Kursy średnie walut

USD 3,3881 PLN
EUR 4,1724 PLN
CHF 3,4827 PLN
GBP 4,7660 PLN
JPY 3,1483 PLN

(Źródło: NBP, Data pobrania: 2018-04-20)

Partnerzy

left
right